quinta-feira, março 24, 2016

DE FIDE I

Crec que no puc perdre la fe. Vaig intentar perdre-la copejant-la contra boques de pedra o ofegant-la en marees de desmemòria. Tanmateix, ella va resistir, resisteix aquesta fe que em va envair sense previ avís un matí -te'n recordes?- en què tu no eres amb mi. Són coses que passen, intento comprendre-la, però no la comprenc. No. Aquesta fe meva és una fe de pell i silenci que recorre, quan vol, el meu llit. Com a bona fe, é invisible i fins i tot sé que es riu de mi quan em miro al mirall. Crec que potser ella també s'hi reflecteixi al biaix.

Aquesta é una fe estranya que em paralitza les entranyes. És una fe femenina que fa olor a pluja. És una fe que em despulla i em vesteix quan li ve de gana. No vaig demanar aquesta fe, però sé que en sóc el seu únic creient.


Acho que não posso perder a fé. Tentei perdê-la batendo nela contra bocas de pedra ou afogando-a em marés de desmemória. Porém, ela resistiu, resiste esta fé que me invadiu sem prévio aviso numa manhã -lembras?- em que tu não estavas comigo. São coisas que se passam, tento compreendê-la, mas não a compreendo. Não. Esta minha fé é uma fé de pele e silêncios que percorre, quando quer, a minha cama. Como boa fé, é invisível e até sei que ri de mim quando me olho no espelho. Acho que talvez ela também se refleta de soslaio. 

Esta é uma fé estranha que me paralisa as entranhas. É uma fé feminina que cheira a chuva. É uma fé que me dispe e me veste à vontade. Não pedi esta fé, mas sei que sou o seu único crente.


Creo que no puedo perder la fe. Intenté perderla batiéndola contra bocas de piedra o ahogándola en mareas de desmemoria. Pero ella aguantó, aguanta esta fe que me invadió sin previo aviso una mañana -¿te acuerdas?- en que tú no estabas a mi lado. Son cosas que pasan, intento comprenderla, pero no la comprendo. No. Esta fe mía es una fe de piel y silencios que recorre, cuando quiere, mi cama. Como buena fe, es invisible y hasta sé que se ríe de mí cuando me miro al espejo. Creo que tal vez se refleje de soslayo.

Esta es una fe extraña que me paraliza las entrañas. Es una fe femenina que huele a lluvia. Es una fe que me desnuda y me viste cuando le da la gana. Yo no he pedido esta fe, pero sé que soy su único creyente.

Frantz Ferentz, 2016

Sem comentários: